MFSF JÁNOŠÍKŮV DUKÁT
- MFSF Jánošíkov dukát
- Historie festivalu
- Festivalový bulletin
- PLAKÁT 2023
- DOPROVODNÉ PROGRAMY 2023
- SOBOTA
- NEDEĽA
- Program XXIV. ročníku MFSF Jánošíkov dukát 2023
- POZVANÉ SÚBORY 2023
- Majstrovstvá v mútení masla
- Stretnutie Jánošíkovcov
- Ľudoví remeselníci
- Tanečná dieľňa
- Fotogalerie
- Sponzoři a partneři
- Mediálni partneri a tiskové zprávy
- Kniha návštěv
- KONTAKTY
- Mapa stránek
Čtvrtek 18. dubna 2024
Devátá certifikační komise Kraje Pernštejnů přivítala další dva nové výrobce
5.3.2018 zasedla 9. certifikační komise Kraje Pernštejnů, která tentokrát hodnotila dva nové výrobky a zároveň schvalovala dalších pět recertifikací.
K jednacímu stolu v příjemné atmosféře zasedli opět zástupci místních akčních skupin z Regionu Kunětické hory, Bohdanečska a Holicka, dále Asociace regionálních značek a Krajského úřadu Pardubického kraje.
Prvním novým žadatelem byla paní Milatová prezentující obchodní značku SyrMil, která se zabývá výrobou korbáčků, pařených a nakládaných sýrů. Nutno podotknout, že prezentace to byla velmi poutavá, voňavá a chutná. Druhým certifikovaným se stal pan Jan Sochor z Dolan, který se věnuje již po léta chovu hus. Jedná se o malochov a pan Sochor si zakládá na tradičním způsobu výkrmu, aby maso jeho hus mělo jedinečnou a neopakovatelnou chuť. Oba dva výrobci splnili podmínky kladené certifikační komisí a všichni se můžeme těšit na blízkou spolupráci.
Součástí jednání certifikační komise bylo i schvalování pokračování pěti dalších výrobců, kteří o něj projevili zájem. Těmi byli pan inženýr Novák z Uherska se svými pekařskými výrobky a společnost Pardubický perník Janoš. Dále pak pan Václavík z Dolan, který je známým pěstitelem hub. Čtvrtým se stal pan Houda z Přelovic, který obhospodařuje jahodové plantáže, a poslední žádost o prodloužení certifikátu podalo Rybniční hospodářství z Lázní Bohdaneč. I tito všichni obhájili a my všem sedmi žadatelům gratulujeme!
Prvním novým žadatelem byla paní Milatová prezentující obchodní značku SyrMil, která se zabývá výrobou korbáčků, pařených a nakládaných sýrů. Nutno podotknout, že prezentace to byla velmi poutavá, voňavá a chutná. Druhým certifikovaným se stal pan Jan Sochor z Dolan, který se věnuje již po léta chovu hus. Jedná se o malochov a pan Sochor si zakládá na tradičním způsobu výkrmu, aby maso jeho hus mělo jedinečnou a neopakovatelnou chuť. Oba dva výrobci splnili podmínky kladené certifikační komisí a všichni se můžeme těšit na blízkou spolupráci.
Součástí jednání certifikační komise bylo i schvalování pokračování pěti dalších výrobců, kteří o něj projevili zájem. Těmi byli pan inženýr Novák z Uherska se svými pekařskými výrobky a společnost Pardubický perník Janoš. Dále pak pan Václavík z Dolan, který je známým pěstitelem hub. Čtvrtým se stal pan Houda z Přelovic, který obhospodařuje jahodové plantáže, a poslední žádost o prodloužení certifikátu podalo Rybniční hospodářství z Lázní Bohdaneč. I tito všichni obhájili a my všem sedmi žadatelům gratulujeme!
DALŠÍ INFORMACE: MAS Region Kunětické hory
SOUVISEJÍCÍ TISKOVÉ ZPRÁVY A ČLÁNKY
- 17.04.2024: MAS RKH: Pozvánka na seminář pro příjemce PRV
- 21.03.2024: Zástupci Místních akčních skupin diskutovali s představiteli...
- 01.03.2024: Pozvánka na hasičský ples Kunětice
- 29.02.2024: MAS RKH: Změna 3. výzvy MAS Region Kunětické hory-IROP 21-27-Doprava-I
- 20.02.2024: Jarní výzva 2024 pro příjem žádostí o certifikaci regionální...
- 06.02.2024: MAS RKH: Hledáme komuního pracovníka/pracovnici
- 22.12.2023: PF 2024
- 22.12.2023: MAS RKH: Vyhlášení výzev MAS v rámci IROP 2021-2027
- 27.11.2023: Pozvánka na zdobení stromečku do Podůlšan
- 23.11.2023: Regionální značka Kraj Pernštejnů přivítala další dva nové producenty
Zveřejněno 13.03.2018 v 12:36 hodin